سریلانکا در شاخص توسعه جهانی جوانان ۲۰۲۰،[۱] که وضعیت جوانان را در ۱۸۱ کشور جهان اندازه گیری کرده است، در رتبه ۶۱ قرار دارد. و کشور سنگاپور برای اولین بار در رتبه های بعدی قرار گرفت و پس از آن کشورهای اسلوونی، نروژ، مالت و دانمارک قرار گرفتند. کشورهای چاد، جمهوری آفریقای مرکزی، سودان جنوبی، افغانستان و نیجر به ترتیب در رتبه های آخر قرار گرفتند. این شاخص همچنین نشان می دهد که شرایط جوانان در سراسر جهان بین ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۸ ۳.۱ درصد بهبود یافته است. اما پیشرفت همچنان کند است. دبیرخانه کشورهای مشترک المنافع، اخیرا، رتبه بندی سه ساله توسعه جوانان در بین ۱۸۱ کشور جهان را منتشر کرد که ۱۵۶ کشور آنها حداقل پیشرفتهای جزئی را در نمرات خود ثبت کردند.
در حالی که داده های مورد استفاده در این شاخص قبل از COVID-۱۹ قدمت دارد. این گزارش مسیر مثبت توسعه جوانان را نشان می دهد که ویروس می تواند برای اولین بار معکوس کند. مگر اینکه اقدامات فوری برای تأمین دستاوردهای قبل از همه گیری انجام شود. این شاخص با توجه به تحولات آموزش جوانان، اشتغال، بهداشت، برابری و فراگیری، صلح و امنیت و مشارکت سیاسی و مدنی، کشورها را بین ۰.۰۰ (کمترین) و ۱.۰۰ (بالاترین) رتبه بندی می کند. در آن، ۲۷ شاخص شامل سواد و رای گیری برای نمایش وضعیت ۱.۸ میلیارد نفر جهان بین ۱۵ تا ۲۹ ساله مورد بررسی قرار گرفته است. کشورهای افغانستان، هند، روسیه، اتیوپی و بورکینافاسو پنج بهبود دهنده برتر بودند و به طور میانگین نمره خود را ۱۵.۷۴ درصد افزایش دادند. از سوی دیگر، کشورهای سوریه، اوکراین، لیبی، اردن و لبنان بین سالهای ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۸ بیشترین کاهش رشد جوانان را نشان دادند. به طور کلی، شاخص پیشرفت مشارکت جوانان در فرایندهای صلح و آموزش، اشتغال، مشارکت و مراقبت های بهداشتی آنها را از سال ۲۰۱۰ نشان می دهد.
بهداشتی و سلامتی بیشترین سود ۴.۳۹ درصدی را در پی کاهش ۱.۶ درصدی مرگ و میر جوانان در جهان و کاهش ۲ درصدی در هر HIV، خودآزاری، سوء مصرف الکل و استعمال دخانیات به دست آورد. کشورهای جنوب صحرای آفریقا بزرگترین گام ها را در بهبود سلامت جوانان برداشته اند. سطح جوانان کم کار و کسانی که در مدرسه، آموزش یا کار نیستند، ثابت مانده است. پیشرفت در برابری[۲] و دربرداری منجر به بهبود برابری جنسیتی در سواد و همچنین موارد کمتر ازدواج کودکان و حاملگی در دختران زیر ۲۰ سال می شود. اما هیچ پیشرفتی در ایمنی زنان رخ نداده است. نمره آموزش جهانی ۳ درصد افزایش یافت و جنوب آسیا ۱۶ درصد بیشترین پیشرفت را به دنبال داشت و پس از آن صحرای آفریقا با ۱۰ درصد پیشرفت کرد. صلح و امنیت ۳.۴۱ در صد بهبود یافته است که در نتیجه آن تعداد کمتری از جوانان در اثر خشونت مستقیم جان خود را از دست داده اند. کشور سومالی بیشترین دستاوردها را در صلح و امنیت جوانان به ثبت رساند و پس از آن کشور های کلمبیا، سریلانکا، اریتره و روسیه قرار گرفتند.
مشارکت جوانان در سیاست، تنها حوزه ای است که در اکثر نقاط جهان کاهش یافته و در ۱۰۲ کشور بدتر شده است. با این حال، جنوب صحرای آفریقا ۵ درصد بهبود در نمره متوسط منطقه ای را ثبت کرده است. در سطح جهانی، سوئد در زمینه آموزش، لوکزامبورگ در زمینه برابری و در برداری، اندونزی در مشارکت سیاسی و مدنی پیشرو است، در حالی که سنگاپور در قلمرو مشاغل، بهداشت، و صلح و امنیت قرار دارد.
پاتریشیا اسکاتلند، دبیر کل مشترک المنافع قبل از انتشار این شاخص، گفت: "جوانان برای تحقق آینده ای عادلانه تر، فراگیرتر، پایدار و مقاوم ضروری هستند. با اندازه گیری مشارکت ها و نیازهای آنها با داده های سخت، حمایت ما از توسعه آنها قوی تر می شود و سپس ما می توانیم به تدریج تأثیر مثبت و مزایای جوانان را برای ایجاد آینده ای بهتر برای همه افزایش دهیم.
و در ادامه، گفت : "شاخص توسعه جوانان ما، یک ابزار حیاتی است که قبلاً به طور قابل توجهی، ظرفیت ما را برای ارزیابی میزان مشارکت جوانان در مشارکت مفید در جوامع خود، افزایش داده است و همچنین، با ایجاد سیاست ها و ابزارهای توانمند تقویت شده است."
وی افزود: "در حالی که داده های مورد استفاده برای تدوین شاخص، قبل از همه گیری COVID-۱۹ جمع آوری شده بود، یافته ها نشان می دهد که پیشرفت در کجا انجام می شد و کجا نبود و در حال حاضر اقدامات فوری لازم است تا دستاوردهای قبل از همه گیری از بین نرود ، بلکه پایدار و توسعه یابد ، بیشتر و گسترده تر.
وی گفت: "در حالی که ما برای بهبود و بازسازی از پیامدهای فراوان همه گیر تلاش می کنیم، باید تا حد ممکن از انرژی و آرمان گرایی جوانان استفاده کنیم تا فرصتهای تازه ای برای توسعه اجتماعی ، اقتصادی و سیاسی با نسلهای فعلی و آینده جوانان مجهز و توانمند شده تا از ظرفیتهای خود استفاده کنند ".
از جمله توصیه های آن، این شاخص خواستار سرمایه گذاری بیشتر در مهارت های دیجیتالی مادام العمر جوانان، خدمات بهداشت روانی، کارآموزی، ایمنی جاده ها و مشارکت جوانان در تصمیم گیری ها برای تغییر روندهایی است که بر آنها تأثیر منفی می گذارد. این امر همچنین از دولتها می خواهد تا جمع آوری داده ها در زمینه آموزش را بهبود بخشیده و نحوه اندازه گیری مهارت های دیجیتالی و مشارکت آنلاین جوانان را متنوع سازند.
گاستون براون، نخست وزیر آنتیگوا و باربودا در پیامی که قبلاً ضبط شده بود، گفت: "این یک شاخص مهم است که شواهد تجربی در مورد سطح توسعه جوانان در کشورهای مشترک المنافع ارائه می دهد. این یک مبنای اساسی را ایجاد می کند تا توسعه جوانان به طور منظم کنترل شود و ما ببینیم که چگونه شکاف های شناسایی شده را می بندیم. "
این شاخص که از منابع داده متعددی استفاده می کند، قرار بود در نشست سران دولت های مشترک المنافع [۳](CHOGM) که در حال حاضر به تعویق افتاده است در سال ۲۰۲۰ منتشر شود. با این حال، با تعویق مجدد CHOGM تا سال ۲۰۲۲، تصمیم گرفته شد که شاخص امسال منتشر شود.
داده های مورد استفاده برای گردآوری شاخص قبل از همه گیری COVID-۱۹ جمع آوری شده است و از آخرین داده های موجود برای فعال کردن قابلیت مقایسه جهانی استفاده می کند. و در نتیجه، این داده ها و تکرار شاخص، تأثیر همه گیری را در نظر نمی گیرد. با این حال، این یک مبنای اساسی است که با بهبود جهان از آثار COVID-۱۹ بهبود می یابد.
منبع:
· https://www.ft.lk/front-page/Sri-Lanka-ranks-۶۱st-out-of-۱۸۱-in-leading-index-measuring-state-of-youth-around-the-world/۴۴-۷۲۱۶۹
نظر شما